Direct contact?

Stuur ons een bericht op WhatsApp

5 risico’s van goedkope afzetpalen

Het kopen van afzetpalen kan een vrij grote uitgave zijn. Wanneer u investeert in hoge kwaliteit producten (met een hogere prijs) heeft u wel meer profijt van uw investering.

Goedkope afzetpalen kunnen namelijk verschillende risico’s met zich meebrengen.

Goedkope afzetpalen

Het lijkt een goed idee om goedkope afzetpalen te kopen: deze vergen maar een kleine investering en het is toch ‘maar’ een afzetpaal. Waarom zou u daar veel geld aan uitgeven?

Een goedkope afzetpaal zorgt echter niet altijd voor minder kosten. Op de lange termijn kunt u juist meer kosten dan besparingen krijgen. Daarnaast kan het ook extra risico’s en onveilige situaties met zich meebrengen. Lees dit artikel daarom goed door als u overweegt om een afzetpaal te kopen.

De risico’s van goedkope afzetpalen

  1. Kans op letsel

Iets wat u als bedrijf absoluut wilt voorkomen is letsel op de werkvloer. Bij goedkope afzetpalen trekt het trekband zich over het algemeen sneller terug. Bij sommige concurrenten zelfs 2.5 seconden sneller. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties.

De Tensabarrier beschikt over een gepatenteerde remtechnologie in de band cassettes. Dit zorgt ervoor dat onze afzetpalen de langzaamste terugtreksnelheid hebben van alle wachtrij barrière producten op de markt.

  1. Het band verslijt sneller

Goedkope afzetpalen beschikken vaak over dunner band wat zorgt voor snellere slijtage. De Tensabarrier beschikt over een band van 0,89 mm dik terwijl de goedkope alternatieven vaak maar beschikken over een dikte van 0,5 mm.

Hoewel dit verschil met het oog niet is waar te nemen, merkt u dit wel aan de kwaliteit. Een dunner band, in combinatie met de hogere snelheid zoals hierboven genoemd, zorgt voor snellere slijtage en dus indirect hogere kosten.

  1. Hogere wachtrijbarrières

De hoogte van een afzetpaal is van belang als u maximaal effect wilt hebben. Een hoge of een te lage wachtrijbarrière kan er namelijk toe leiden dat men juist over of onder de barrière langsgaat waardoor het effect van een wachtrijbarrière weg is.

  1. Meer kans op deuken en andere beschadigingen

De Tensabarrier heeft een buisdikte van 1,5 mm: dit is aanzienlijk dikker dan de buisdikte van de meeste concurrenten. Een dunnere buis is gevoeliger voor beschadigingen en slijtage en dit is op zijn beurt slecht voor uw imago. Schade oogt namelijk niet professioneel: iets wat voorkomen kan worden met een iets grotere investering.

  1. Mindere toegankelijkheid

Goedkope afzetpalen beschikken vaak over een hogere voet waardoor er ongemak en kans op ongelukjes op de loer liggen. De hogere voet zorgt er namelijk voor dat er meer kans bestaat dat iemand struikelt of bijvoorbeeld met de rolstoel blijft hangen.

De Tensabarrier van Tensator heeft een lagere voet waardoor er minder kans is dat u struikelt. Daarnaast zorgt deze voet ervoor dat het mogelijk is om er met de rolstoel of rolkoffer overheen te rollen zonder te blijven hangen.

Meer informatie over de Tensabarrier?

Hierboven hebben we een aantal risico’s genoemd van goedkope afzetpalen. Met een iets grotere investering beschikt u niet alleen over een veiligere afzetpaal, maar ook over minder schade en kosten op de lange termijn.

Uiteraard snappen wij dat u niet zomaar een grote investering doet zonder u goed in te lezen. Meer weten?

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website. Een van onze specialisten staat voor u klaar!

 

0252-531230 info@methon.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×