Voor musea

Crowd management in musea: Het kan soms een uitdaging zijn om bezoekers te spreiden in musea. Zo is het niet alleen van belang dat bezoekers in een duidelijke rij staan, maar ook dat er afstand wordt gehouden van kunstwerken. Om dit gestructureerd te doen, kan er gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen.

Crowd management musea

Allereerst moet er een overzichtelijke rij worden gevormd bij de ingang. Met het gebruik van afzetpalen wordt ervoor gezorgd dat bezoekers weten waar ze in de rij kunnen gaan staan zodat het duidelijk is waar de rij is en zodat vertrekkende bezoekers eenvoudig kunnen passeren.

Daarnaast  is het van belang dat bezoekers zich op afstand bevinden van de kunstwerken. Deze kunnen worden afgezet met afzetpalen zodat bezoekers zich niet in de buurt bevinden.

Afzetpaal kunstwerk museum

Waarom crowd management bij musea?

✔ Voldoende afstand van kunstwerken
✔ Een overzichtelijke wachtrij
✔ Besparing op personeelskosten

Producten voor musea

Het meest gebruikte crowd management middel in musea is de afzetpaal. Methon biedt verschillende producten van Tensator aan waarmee musea de juiste afstand en overzicht kunnen hanteren. 

De Tensabarrier is een stabiele afzetpaal met banden die eenvoudig aan elkaar bevestigd kunnen worden. Daarnaast is het ook mogelijk om in sommige situaties gebruik te maken van de wandcassettes zodat een gebied vanaf de muur afgezet kan worden. 

Meer informatie over de Tensabarrier

Crowd management museum ingang

Producten personaliseren voor uw situatie

De afzetpalen van Tensator kunnen naar wens worden gepersonaliseerd met bijvoorbeeld een passend band. De kleur en bedrukking kunnen aangepast worden zodat deze past bij de uitstraling van het museum. 

Naast de banden, kunnen er ook accessoires gemonteerd worden. Denk hierbij aan bordjes waarop een ‘houd afstand’ tekst kan worden bedrukt, of schalen met bijvoorbeeld informatieboekjes.

Bekijk accessoires

Methon: Expert op het gebied van crowd management

Methon is expert op het gebied van crowd management. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste middelen voor uw situatie. Zo kunt u de middelen optimaal gebruiken binnen uw museum. 

Meer weten?

Neem contact op