Evenementen weer mogelijk in zomer 2021?

Een belangrijk onderdeel van het organiseren van een festival is een crowd management plan. Want wat gaat u bijvoorbeeld doen als er paniek ontstaat? In tijden van Corona is het maken van een crowd management plan een nog grotere uitdaging door de vele extra factoren die hierbij komen kijken. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die kunnen ondersteunen om de doorloop van het publiek te verbeteren.

Testevenementen voor verschillende type evenementen

Op dit moment is Fieldlab Evenementen gestart met het uitvoeren van kleinschalige testevenementen om te kijken hoe evenementen uiteindelijk weer veilig door kunnen gaan. Fieldlab is een gezamenlijk initiatief van de evenementenbranche en de overheid. Het gaat hierbij om 4 type evenementen: een zakelijk congres, theatervoorstelling/concert, voetbalwedstrijden en festivals. 

Het is belangrijk dat de bezoekers van de testevenementen maximaal 48 uur van te voren negatief getest zijn. Daarnaast wordt bij aankomst ook nog een sneltest gedaan, verschillende vragen gesteld en wordt de temperatuur gemeten. Er zijn ook experimenten met bewegingssensoren, mondkapjes en het creëren van bubbels.

Voorbereidingen voor veilige evenementen

Het kabinet hoopt dat evenementen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Voor evenementen is een maandenlange voorbereiding nodig waardoor het van belang is om na te denken over het veilige verloop van evenementen. Het maken van een crowd management plan is hier onderdeel van. Het is namelijk belangrijk om antwoord te kunnen geven op vragen als: Hoe zorgt u voor voldoende hygiëne en 1,5 meter afstand? Hoe zorgt u dat er niet te veel publiek één plek passeert? Om evenementen veilig uit te voeren, biedt Methon enkele hulpmiddelen aan:

  1. Draaikruizen 

Dit hulpmiddel is nu al vaak aanwezig bij de ingang van evenementen of toiletruimtes, maar kan ook van belang zijn voor het veilige verloop tijdens de COVID-19 pandemie. Aan de hand van toegangscontrole kunt u namelijk met tijdslots of bijvoorbeeld een maximaal aantal personen in een bepaalde ruimte werken. Zo kunt u voorkomen dat het op bepaalde momenten te druk wordt.

  1. Afzetpalen

Methon biedt afzetpalen van Tensabarrier voor het veilig afsluiten van bepaalde gebieden of het creëren van een overzichtelijke wachtrij. Hiervoor kunnen ook hekken gebruikt worden, maar de afzetpalen kenmerken zich juist door de veiligheid die wordt geboden. De palen zijn namelijk erg stabiel en de linten rollen rustig op bij het loskoppelen hiervan. 

Uw plan op maat

De experts van Methon sparren graag samen met u over een plan om uw evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ieder evenement heeft namelijk zijn eigen aanpak nodig. Hulp nodig? Wij helpen graag!

Contact opnemen

Geef een antwoord