Slagbomen – BL-serie

Slagbomen van de BL-serie worden gekenmerkt door de geavanceerde aandrijving en een stuurschakeling met ruime instelmogelijkheden. Daardoor zijn de prijzen hoger dan bij de MCS-slagbomen.

Slagboom vooraanzicht Slagboom zijaanzicht Meerdere slagbomen

Er is een groot aantal modellen leverbaar, vanaf snelle efficiënte slagbomen voor doorgangen met een beperkte breedte tot zeer zware slagbomen voor bijzondere toepassingen. Daardoor kunt u het type slagboom vinden dat voor uw toepassing de juiste oplossing biedt.

De kast wordt standaard geleverd in de kleur verkeersoranje RAL2000. Echter voor een beperkte meerprijs zijn andere RAL-kleuren mogelijk.

Door het aanklikken van een typenaam wordt een PDF-bestand geopend met specificaties van de betreffende apparatuur.

Slagbomen voor intensief gebruik

Alle BL-slagbomen zijn geschikt voor intensief gebruik. De meest gangbare modellen zijn de onderstaande:

 • BL229 Slagboom voor een arm tot maximaal 6m, ook geschikt voor zeer intensief gebruik.
 • BL41 Industriële slagboom voor een arm tot 12m.

Snelle slagbomen uit de BL-serie

Slagbomen voor snelle doorgang hebben een aangepaste aandrijving waardoor een zeer snelle werking mogelijk is. Dit zorgt er dus voor dat er slechts één voertuig door de slagboom kan, en er minder gemakkelijk iemand door kan rijden. Bijvoorbeeld handig voor tolwegdoorgangen.

Snelle slagbomen

 • BL44 Snellere versie van slagboom type BL43.
 • BL261tollplus Speciale zeer snelle slagboom voor bijvoorbeeld toll-toepassingen.

Extra lange slagbomen

Deze lange slagbomen hebben armen tot 14m. Hoewel korter natuurlijk ook kan.

Extra lange slagbomen van methon

 • BL40 Industriële slagboom voor een arm tot maximaal 8m, met zijdelings gemonteerde arm die wordt voorzien van spankabels bij een lengte boven 7m.
 • BL41 Industriële slagboom voor een arm tot 12m, met een centraal gemonteerde arm die wordt voorzien van spankabels bij een lengte boven 7m.
 • BL45 Aangepaste versie van slagboom type BL41, ook leverbaar met een arm van fiber glass (tot maximaal 10m).

Zeer zware slagbomen

Zeer zware slagbomen

 • BL52 Zeer zware slagboom voor een arm tot 14m, met een centraal gemonteerde arm die wordt voorzien van spandraden bij een lengte boven 7m.
 • BL53 Zeer zware slagboom voor een arm tot 8m, met een inwendig verstevigde ovale aluminium arm.

High Security slagbomen met hek

Deze slagbomen verhinderen ook dat personen passeren door de toevoeging van een hek aan de slagboom. Bekijk de verschillende types hieronder.

slagbomen met hek

 • BLG76 Zeer zware high-security slagboom voor een arm tot 5,5m, voorzien van een vast hek met vulling van gegalvaniseerd gaas.
 • BLG77 Zeer zware high-security slagboom voor een arm tot 6,4m, voorzien van een zware vaste hekconstructie met vulling van gegalvaniseerd gaas.
 • BL46 High-security slagboom voorzien van een scharnierend dubbel hekwerk aan de arm, voor een arm van maximaal 7m.
 • BL47 High-security slagboom voorzien van een vast dubbel hekwerk aan de arm, voor een arm van maximaal 5m.

Tol slagbomen

Tolwegen beveiligen moet meestal snel. Op zoek naar een slagboom voor bij een tolpoort? Onderstaande slagbomen zijn hiervoor uitermate geschikt.

Slagbomen voor tolwegen van Methon

 • BL229toll Speciale snelle versie van de BL229, met een arm van 3m en diverse voorzieningen die voor toll-toepassingen van belang zijn. Voor bijvoorbeeld een normale tolweg.
 • BL261tollplus Speciale zeer snelle slagboom voor toll-toepassingen en een arm van maximaal 4m. Voor snelheid en bijvoorbeeld een extra brede tolwegdoorgang.

Accessoires en extra voorzieningen voor BL-serie slagbomen

Er zijn diverse extra voorzieningen mogelijk, zoals verlichting op de arm, voertuigdetectoren, opvangpalen voor de arm en paaltjes of verkeerskasten voor de plaatsing van kaartlezers, intercoms en andere bedieningsapparatuur.

Bekijk extra voorzieningen