Toegangscontrole en Corona

Ondanks het Coronavirus mogen publieke ruimtes nog wel open blijven. Het is dan van belang om de stroming van bezoekers goed te reguleren. Zo kunnen bezoekers afstand bewaren en zo besmettingen voorkomen. Hoe doet u dit met toegangscontrole?

Welke middelen gebruik ik in strijd tegen corona?

Wij begrijpen dat het ingewikkeld kan zijn om te bepalen welke middelen er voor nodig zijn om in deze tijden op een veilige en verantwoorde manier toegang te verlenen. Er is van alles gepromoot, maar wat werkt nou echt?

Methon levert meerdere producten die dienen voor het reguleren van bezoekersstromen. Dit zijn namelijk producten op het gebied van toegangscontrole en toegangstechniek om op een veilige en verantwoorde manier toegang te verlenen tot een gebied/gebouw.

Deze middelen zijn uitstekend toepasbaar om te zorgen dat de juiste bezoekers een gebouw betreden én daarbij ook nog een verantwoorde afstand aan kunnen houden. Onze experts op dit gebied raden de volgende producten aan:

1.  Tensabarriers

Tensabarriers zijn ook wel afzetpalen en kunt u uitstekend gebruiken in deze situatie. Geef een looproute aan voor bezoekers door meerdere palen met uittrekbaar band te combineren. Zo bewaard u de juiste afstand en stuurt u de bezoekers naar de juiste plaats.

Dit wordt bijvoorbeeld al veel gebruikt op vliegvelden. Om te voorkomen dat alle bezoekers door elkaar gaan lopen worden afzetpalen neergezet zodat er een vaste looproute wordt aangegeven. Zo krijgt u niet alleen een duidelijke route, maar wordt het ook zichtbaar waar de rij staat.

Deze barrières zijn steeds vaker te vinden bij bedrijven door de actuele pandemie. Het is namelijk een handig middel om overzicht te bewaren in bezoekersstromen.

Toegangscontrole Tensabarrier
  • Waarborg de afstand
  • Stuur bezoekers naar het juiste eindpunt
  • Hoge kwaliteit

Meer weten over Tensabarriers?

Onze Tensabarriers

2.  Tourniquets

Naast Tensabarriers, zijn tourniquets uitstekend toepasbaar in deze tijden. Tourniquets zorgen namelijk voor een doelmatige toegangscontrole bij ingangen. Deze worden niet enkel gebruikt om de bezoekersstromen te reguleren maar ook om toegang voor niet-geautoriseerde personen te ontzeggen door middel van een kaartlezer.

Tourniquets worden bijvoorbeeld veel gebruikt in sportscholen. Door middel van de kaartlezer mogen enkel bezoekers met een geldige ledenpas de sportruimte betreden. Hiermee houdt u niet-leden, ook wel niet-geautoriseerde personen, buiten de deur en voorkomt u dat het te druk wordt.

Uiteraard kunnen er in dit geval ook nog aanvullende maatregelen nodig zijn voor het Coronavirus. Om te zorgen dat niet iedereen tegelijk naar de sportschool komt, worden bezoekers verspreid door het reserveren van tijdslots. De tourniquets dienen als goed startpunt van een gedegen plan.

Tourniquet hoog toegangscontrole
  • Ontzeg toegang aan niet-geautoriseerde personen
  • Regulering van de bezoekersstromen
  • Beschikbaar in meerdere modellen

Meer weten over tourniquets?

Onze tourniquets

Maatwerkoplossingen op het gebied van toegangscontrole

Bent u voor uw bedrijf op zoek naar een maatwerkoplossing op het gebied van toegangscontrole?

Methon is expert op dit gebied. Onze experts beschikken over jarenlange ervaring waardoor wij ook maatwerkoplossingen voor uw bedrijf kunnen leveren. Zo kunnen wij u ook adviseren welke oplossingen het beste te gebruiken zijn in uw specifieke situatie.

Bent u geïnteresseerd in een advies op maat?

Neem contact op

Geef een antwoord