Voor evenementen

Evenementenlocaties krijgen vaak te maken met grote groepen bezoekers die toegang willen krijgen tot de locatie. Hebben zij een entreeticket of niet? Hoe controleert u dat? Om dit gestructureerd te doen, is het verstandig om gebruik te maken van hulpmiddelen op het gebied van toegangscontrole voor evenementen.

Toegangscontrole evenementen

Bezoekers van betaalde evenementen (bijvoorbeeld festivals, voetbalwedstrijden, concerten en beurzen) hebben een geldig toegangsticket nodig om toegang te krijgen tot de evenementen locatie. Om dit efficiënt en kostenbesparend te doen, kunt u gebruik maken van toegangscontrole. 

Hoe werkt dit? Een bezoeker vertoont zijn entreeticket bij de tourniquet die bij de ingang van het evenement is geplaatst. Is het ticket geldig? Dan krijgt de bezoeker toegang tot de locatie. Dit betekent dat er geen toegang wordt verleend aan onbevoegden

Daarnaast kan er worden gewerkt met tijdslots om de spreiding van de bezoekersstromen te waarborgen. De bezoeker krijgt dan enkel toegang tot het terrein binnen het gestelde tijdslot op het entreeticket.

Tensabarrier sportevenement

Waarom toegangscontrole bij evenementen?

✔ Enkel bezoekers met een geldig entreebewijs kunnen het terrein betreden

✔ Crowdmanagement: spreiding van bezoekersstromen

✔ Geen toegang voor onbevoegden

✔ Efficiënt en kostenbesparend

Producten voor toegangscontrole bij evenementen

Bij de ingang van beurzen of congressen wordt vaak een lage tourniquet gebruikt. Hier is namelijk vaak ook nog personeel aanwezig die de kaartjes handmatig controleren en de bezoekers welkom heten.

De hoge draaikruizen worden vaak ingezet bij de ingang van evenementen. Deze zorgen ervoor dat er enkel toegang wordt verleend bij het vertonen van een geldig entreeticket. 

Parkeersystemen bij evenementen

De ingang van een evenemententerrein is niet het enige onderdeel van een evenement waar toegangscontrole kan worden toegepast. U heeft namelijk ook vaak te maken met een parkeerterrein. Methon biedt verschillende soorten slagbomen om te voorkomen dat onbevoegden of personen zonder geldig parkeerticket uw parkeerterrein betreden

De slagbomen zijn op te delen in twee soorten: 

  • MCS-Serie: Aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding
  • BL-Serie: Geavanceerd, professioneel en robuust 

Het is dus maar net wat u wenst voor uw evenementenlocatie. Gaat u voor een aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding of professionelere slagbomen in een hogere prijsklasse? 

Bekijk slagbomen

Producten personaliseren voor uw situatie

Daarnaast zijn de slagbomen uit te breiden met verschillende accessoires waardoor u bijvoorbeeld de mogelijkheid heeft om toegangstickets te laten scannen voordat de slagboom opent.  

Bekijk accessoires

Methon: Expert op het gebied van toegangscontrole

Methon is expert op het gebied van toegangscontrole. Wij helpen graag met het maken van een op maat gemaakt plan om zo de beste producten te selecteren voor uw situatie. Wilt u vrijblijvend sparren voor een plan voor uw evenement?

Neem contact op