Toegangstechniek voor havenbedrijven

Havenbedrijven dienen aan strenge voorwaarden te voldoen als het aankomt op het waarborgen van de veiligheid op het terrein. Waarom? Dat is noodzakelijk door de toepassing van de ISPS-code. Wat houdt deze ISPS-code in? En hoe kunnen havenbedrijven hun terrein het beste beveiligen?

Wat is de ISPS-code?

De Internationale Code voor de Beveiliging van Schepen en Havenfaciliteiten, ook wel ISPS-code, is een internationale code waarin staat opgenomen wat de minimumvereisten zijn op het gebied van beveiliging van schepen, havens en overheidsinstellingen. 

Deze code is in 2004 in het leven geroepen om onder andere havenmedewerkers, personeel van schepen en rederijen te wijzen op hun verantwoordelijkheid om preventieve maatregelen te nemen om de beveiliging van schepen en havenfaciliteiten te waarborgen. 

Toegangstechniek voor havenbedrijven om te voldoen aan de ISPS-code

Een van de richtlijnen waar havenbedrijven volgens de ISPS-code aan dienen te voldoen is de volledige afsluiting voor zowel verkeer als voetgangers. Om hieraan te voldoen, is het aan te raden om een combinatie van slagbomen en hoge tourniquets te gebruiken. 

Slagbomen

Slagbomen zijn erg geschikt voor het weren van verkeer zoals auto’s, vrachtwagens en bussen. Met de toepassing van een slagboom kunt u ervoor zorgen dat enkel bevoegde personen en voertuigen het terrein kunnen betreden. 

Bekijk onze slagbomen

Hoge tourniquets

Tourniquets, ook wel draaitrommels of draaikruizen genoemd, zorgen ervoor dat de toegang voor voetgangers wordt beperkt. Het is belangrijk om in deze situatie te kiezen voor hoge tourniquets in plaats van lage tourniquets omdat hiermee het risico wordt beperkt dat onbevoegden toegang krijgen tot het terrein. 

Bekijk onze hoge tourniquets

Toegangstechniek voor uw havenbedrijf

Methon is expert op het gebied van toegangstechniek, toegangscontrole, entreebeveiliging en parkeersystemen. Daarom kunnen wij u uitstekend adviseren en voorzien van de juiste toegangstechniek middelen voor uw havenbedrijf. Wilt u vrijblijvend advies? Schroom dan niet om contact op te nemen!

Vraag advies

Geef een antwoord