Voorbereidingen veilige heropening na de lockdown

Het kabinet heeft aangekondigd dat de lockdown is verlengd tot 8 februari. Dat betekent helaas dat (minstens) tot die tijd recreatieve ruimtes, sportscholen en horecagelegenheden gesloten zijn. Na de lockdown zal het virus echter nog niet verdwenen zijn. Daarom is het belangrijk om nu alvast voorbereidingen te treffen om weer veilig open te gaan na deze verplichte sluiting.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ondanks dat de verlenging van de lockdown eraan zat te komen, viel het in verschillende sectoren rauw op het dak. Het is namelijk nooit goed voor bedrijven om te moeten sluiten, maar het is in deze tijden wel essentieel voor de volksgezondheid. 

Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf na de lockdown weer veilig open kan, is het belangrijk om goed voor te bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom helpen wij u hierbij! 

Wij kunnen u namelijk helpen met het opstellen van een vrijblijvend op maat gemaakt preventieplan met de hulpmiddelen die uw bedrijf nodig heeft voor een veilige heropening.

Vraag vrijblijvend preventieplan aan

Hoe bereidt u uw bedrijf voor op een veilige heropening?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken of de heropening op dit moment veilig zou kunnen. Kunnen personeel en klanten/gasten voldoende afstand houden? Zijn er voldoende hygiëne maatregelen? Is het duidelijk dat de ruimte alleen mag worden betreden als er geen klachten zijn?

Daarna is het belangrijk om te gaan bedenken wat u zou kunnen doen om te zorgen dat de veiligheid en hygiëne wordt gewaarborgd binnen uw bedrijf. Is het nodig om toegang te verlenen aan een maximum aantal personen? Is een vaste looproute vereist omdat er anders teveel mensen door elkaar lopen? Om dit te kunnen waarborgen is het nodig om gebruik te maken van hulpmiddelen.

Hulpmiddelen voor een veilige heropening

Methon beschikt over verschillende middelen voor het waarborgen van de veiligheid van uw personeel en klanten/gasten. Als u er bijvoorbeeld voor wilt zorgen dat er een maximum aantal klanten/gasten of enkel specifieke personen naar binnen kunnen, is het verstandig om gebruik te maken van een toegangscontrole systeem. Deze houdt bij hoeveel personen er naar binnen zijn gegaan maar kan bijvoorbeeld ook bijhouden (als u dit wenst) welke personen er binnen zijn. Bijvoorbeeld als zij gebruik maken van een ledenpas of een andere toegangspas. Zo’n toegangscontrole systeem kan aangesloten worden op één van onze tourniquets

Tensabarrier voor veilige heropening

Daarnaast is het in sommige situaties ook alleen nodig om een vaste looproute aan te geven. Als u bijvoorbeeld een restaurant heeft, kunt u een looproute aangeven naar bijvoorbeeld de bar of de wc. Zo voorkomt u dat al uw gasten door elkaar gaan lopen en geen afstand bewaren. Zo’n vaste looproute kunt u aangeven met onze Tensabarrier afzetpalen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of direct uw hulpmiddelen bestellen?

Naar contactpagina

Geef een antwoord