Parkeersystemen

Het verzorgen van voldoende parkeergelegenheid kan een probleem vormen bij bijvoorbeeld kantoren, appartementen of woonwijken. Bij vrije toegang bestaat er namelijk een grote kans dat er geen plaats meer is voor de werkenden of inwonenden. Om te zorgen dat alleen bevoegden een parkeerplek kunnen bemachtigen, is het belangrijk om gebruik te maken van een parkeersysteem. 

Parkeerproblematiek

Parkeerproblematiek is al jaren een vast thema binnen provincies en gemeenten. De parkeerdruk kan niet altijd goed worden gereguleerd waardoor er problemen ontstaan. De capaciteit uitbreiden, is niet altijd een mogelijkheid wat er voor zorgt dat er gekeken moet worden naar een andere oplossing. 

Parkeersystemen voor toegangscontrole

Eén van de oplossingen is het integreren van een parkeersysteem met toegangscontrole apparatuur. Hierbij gaat het niet om betaald parkeren, maar om het toelaten van bevoegden tot een terrein. 

Uiteraard is het mogelijk dat de bevoegden een maandelijks bedrag betalen om bijvoorbeeld te kunnen parkeren bij een appartementencomplex. Het is echter niet zo dat er op dat moment een kaartje gekocht kan worden waardoor de doorstroom soepel verloopt. 

De voordelen:

  • Alleen toegang voor bevoegden
  • Voldoende parkeercapaciteit
  • Soepele doorstroom van auto’s 
  • Controle over wie er toegang krijgt

Waar kunt u een parkeersysteem toepassen?

Parkeersystemen zijn zeer geschikt in diverse situaties. Door de diversiteit aan parkeersystemen kan Methon bedrijven in verschillende branches helpen, waaronder kantoren, appartementencomplexen, woonwijken en recreatieparken. 

Verschillende soorten parkeersystemen

Er bestaan verschillende parkeersystemen om uw parkeerproblematiek op te lossen. Methon beschikt onder andere over de volgende parkeersystemen:

  • Kaartlezer
  • Zenders
  • Pincodetableau
  • GSM-module

Een parkeersysteem combineren met een nieuwe slagboom? Methon biedt verschillende slagbomen aan. Bekijk eens onze MCS-serie en BL-serie slagbomen.

Uw parkeerproblematiek oplossen?

Als expert op het gebied van parkeersystemen kan Methon u ondersteunen om de parkeerproblematiek te verhelpen. Wilt u eens vrijblijvend sparren om te kijken naar uw situatie? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Geef een antwoord