Pillars en bollards

Pillars en bollards van Methon

Pillar en bollard voor uiteenlopende toepassingen, beveiliging en toegangscontrole pillars en bollards voor entreebeveiliging en toegangscontrole bollards voor de bescherming van kwetsbare objecten

Pillars en bollards in diverse afmetingen en uitvoeringen

Methon levert pillars en bollards in verschillende hoogte- en breedtematen voor de doelmatige afsluiting van rijbanen, parkeerterreinen of voor de bescherming van waardevolle objecten. Pillars en bollards worden ook gebruikt als een alternatief voor slagbomen op locaties waar sprake is van een hoog vandalismerisico.

Wat is een bollard?

Een bollard is een stevige, korte, verticale paal, voornamelijk in gebruik als (inzinkbare) verkeerspaal. Vroeger was een bollard – of bolder – voornamelijk voor het afmeren van boten. Maar tegenwoordig beschrijft het voornamelijk in het Engels palen die zijn geïnstalleerd om verkeer te controleren en bijvoorbeeld ramkraken te voorkomen.

Als optie zijn op elegante wijze LED lampjes geïnstalleerd om de zichtbaarheid te maximaliseren.

Verkeerspaal of anti-rampaal

Bollards zijn veel in gebruik als verkeerspaal of anti- rampaal. De paal vormt een elegante en functionele barrière voor de meeste voertuigen, zelfs als deze op snelheid zijn.

Het afsluiten van een toegang of rijbaan met een bollard wordt veilig door de mogelijkheid om in het design LED-lichten toe te passen. Zie hiervoor onderstaande link.

Illaars – Bollards van Methon

In onze brochure zijn de meest gangbare maten van 400 tot 800 mm. hoog en 127 of 275 mm. diameter vermeld. Diverse andere maten, of extra zware uitvoeringen, zijn op aanvraag leverbaar.

Door het aanklikken van de typenaam wordt een PDF-bestand geopend met specificaties van de betreffende apparatuur.

Pillar ME