Toegangscontrole voor vakbeurzen

Sinds eind januari zijn er voor veel sectoren versoepelingen gemaakt. Zo mogen congressen weer gehouden worden zolang de bezoekers een vaste zitplaats hebben en de 1,5 meter kunnen waarborgen. Vakbeurzen zouden zo binnenkort ook weer openkunnen zolang de toegangscontrole correct wordt uitgevoerd. Het eerst volgende weegmoment komt er al snel aan met de hoop dat zo ook andere sectoren vrij worden gelaten. Dit zou betekenen dat beurzen weer, met de gepaste maatregelen, van start kunnen!

Wat is er nodig om de toegangscontrole van vakbeurzen efficiënt te laten verlopen?

Een vakbeurs is een eenmalig of terugkerend evenement, zodat bedrijven (potentiële) klanten kunnen ontmoeten en hun product of dienst kunnen promoten. Zo wordt er ieder jaar in Januari De Vakantiebeurs gehouden in de jaarbeurs Utrecht. Op deze vakbeurs komen jaarlijks gemiddeld meer dan 100.000 bezoekers verdeeld over één weekend. U kunt zich wel voorstellen dat hier een enorme voorbereiding voor nodig is om de bezoekersstroom zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Wanneer beurzen weer open mogen is het van belang dat de aangewezen maatregelen goed gehandhaafd zijn. Hierbij moet u voornamelijk denken aan de 1,5 meter en bezoekerslimieten. Methon biedt hiervoor een paar effectieve manieren om deze personengeleiding en toegangscontrole makkelijker te maken, zodat u kunt besparen op personeel!

Personenbegeleiding door middel van Tensabarriers

Bij binnenkomst zullen de meeste controles plaatsvinden, dit is dan ook een bottleneck locatie voor meeste vakbeurzen. Om te voorkomen dat er grote groepen ontstaan bij de ingang kunt u het beste gebruik maken van de afzetpalen met lint. Methon biedt hiervoor verschillende Tensabarriers uit verschillende prijsklassen. Aan de hand van deze afzetpalen kunt u een pad uitzetten die bezoekers kunnen volgen en zo op een geordende manier een rij kunnen vormen. Deze afzetpalen zijn makkelijk aanpasbaar zodat u de rij langer of korter kunt maken op locatie, zo hoeven bezoekers op rustige momenten niet meters te lopen door een slalom van afzetpalen. Tensabarriers kunt u ook volledig personaliseren door verschillende bandkleuren te kiezen.

Bekijk het Tensabarriers aanbod

Methon biedt daarbij als accessoires tekstborden die bovenop de palen monteerbaar zijn. Op deze borden kunt u herinneringen tonen dat bezoekers 1,5 meter afstand moeten hanteren of aanwijzingen geven waar gasten kunnen aansluiten voor kaartverkoop of voor kaartcontrole. Door de rijen te verdelen met Tensabarriers biedt u een veiligere en snellere toegang tot uw vakbeurs.

Toegangscontrole van vakbeurzen door tourniquets en klapdeuren

Voor grotere vakbeurzen, waar scanbare toegangstickets uitgedeeld zijn, kunt u ook gebruik maken van lage tourniquets met kaartlezers. Zo hoeft u minder personeel in te zetten voor de kaartcontrole en kunt u bezoekers contactloos controleren. De lage tourniquets van Methon komen wederom in verschillende prijsklassen zodat ze in elk budget passen. Houdt rekening met waar u de toegangscontrole wilt gaan uitoefenen wanneer u zoekt naar geschikte tourniquets, want niet elk exemplaar is geschikt voor buiten. Wilt u een betaalbare tourniquet voor betrouwbare toegangscontrole voor zowel binnen als buiten? Dan adviseren wij de TriLane Tourniquet van Methon. Lees meer over deze uitvoering in onze blog:

TriLane Tourniquet: de nieuwe vervanger

Tourniquets zijn perfect voor de doorstroom van bezoekers, alleen zijn ze niet geschikt voor mindervaliden toegang. Daarvoor adviseren wij om een aparte mindervaliden toegang te maken met elektrisch aangedreven klapdeuren. Door deze doorgang apart beschikbaar te stellen hoeven mindervaliden niet in de lange wachtrijen te staan. Zij kunnen dan vooraf aansluiten in een aparte rij en kan het personeel hen handmatig controleren. Ook hiervoor kunt u gebruik maken van een afzetpaal met opzetbord om aan te geven waar mindervaliden zich kunnen melden. Meer weten over het klapdeuren aanbod van Methon?

Bekijk alle klapdeuren

Breed inzetbaar in veel sectoren

Naast vakbeurzen, zijn onze producten ook bruikbaar in andere sectoren. Bent u benieuwd of onze producten toepasbaar zijn voor de toegangscontrole van uw sector? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij voorzien u graag van de benodigde informatie!

Contact opnemen

Geef een antwoord