Elegant en betrouwbaar: de inzinkbare bollard

Bent u opzoek naar een moderne, optisch mooie vorm van entreebeveiliging? Overweeg dan de installatie van inzinkbare bollards om voertuigen te verhinderen maar het terrein wel toegankelijk te maken voor voetgangers. Lees in deze blog alles over de functionaliteiten van een inzinkbare bollard!

Wat is een bollard?

Een bollard is een korte, stevige paal die voornamelijk wordt gebruikt als verkeerspaal. Een bollard kan vast staan (dummies) of inzinkbaar zijn. Bollards zijn veel gebruikt als verkeerspaal of anti-ram paal en vormen een functionele en elegante hindernis voor meeste voertuigen.

Bollards zijn vergeleken met slagbomen en kettingen optisch een mooiere oplossing. Wanneer je de verkeerspaal niet wilt gebruiken, zinkt deze volledig de grond in en verstoort het de uitstraling van de straat niet. Daarbij, als de bollard omhoog staat is hij goed zichtbaar en duidelijk aanwezig, zonder dat het straataanzicht is verhinderd. Bollards geven de omgeving een moderne, elegante look en zijn zelfs stevig genoeg om als anti-terreur paal te fungeren.

Hoe werkt een inzinkbare bollard?

Een inzinkbare bollard is een automatische afsluiting, die als functie heeft de toegang van voertuigen te verhinderen. Deze verkeerspaal bestaat uit een stalen buis met daaromheen diverse afwerkingen (afhankelijk van het model). Deze stevige palen kunnen tot 166 kg aan gewicht opdrukken en meer dan 6.000 J tegenhouden.

Wanneer de inzinkbare bollards zijn geactiveerd, zal het hydraulische mechanisme langzaam de paal de ondergrondse behuizing intrekken. Wanneer een bollard gekoppeld staat aan een verkeerslicht zal deze aangeven wanneer het veilig is voor voertuigen om verder te rijden. Zo zijn bollards in verschillende systemen te integreren, zoals besturingsunits, bedienzuilen, verkeerslichten en kentekenherkenning voor een compleet geautomatiseerde verkeerscontrole.

Lees meer over pillars en bollards

De voordelen van bollards ten opzichte van andere oplossingen

Slagbomen

Slagbomen zijn prominenter aanwezig en nemen over het algemeen meer ruimte in vergeleken met bollards. Een slagboom kan het aanzicht van een gebouw of straat verminderen, afhankelijk van het model uiteraard. Daarnaast zijn slagbomen over het algemeen minder stevig dan bollards en zullen niet snel een voertuig kunnen tegenhouden.

Echter zijn er nu ook stevigere uitvoeringen van slagbomen beschikbaar. Bekijk bijvoorbeeld de zeer zware slagbomen van de BL-serie bij Methon.

Bekijk aanbod

Betonblokken

Betonblokken zijn stevig, echter houdt het daar bij op. Over het algemeen oogt een betonblok een stuk minder mooi dan een aluminium verkeerspaal: bollards voegen toe aan de uitstraling van de straat. Daarnaast is een betonblok ook een relatief permanente oplossing, aangezien deze blokken met veel moeite verplaatst moeten worden. Een bollard zorgt ervoor dat het terrein toegankelijk blijft voor bevoegden en afsluitbaar is wanneer gewenst.

Hekwerken

Over het algemeen zijn hekwerken minder vriendelijk dan slagbomen of bollards. Wanneer een toegangsweg is afgesloten met hekken betekent het dat voetgangers ook niet welkom zijn. Een bollard verhindert alleen voertuigen en maakt het terrein nog steeds toegankelijk voor voetgangers. Daarnaast kunnen bollards op verschillende soorten bedieningsapparatuur aangesloten worden voor eenvoudiger gebruik.

Locaties waar bollards gebruikt worden

  • Privé parkeerterreinen

Aangesloten op kentekenherkenning, GSM-module, ontvanger voor handzenders of een bedieningszuil kunnen alleen bevoegden toegang krijgen tot het parkeerterrein.

  • Stadscentra

Een bollard is een optisch mooie oplossing om aan het begin van winkelstraten te plaatsen. Zo wordt het reguliere verkeer verhinderd en kan alleen bestemmingsverkeer toegang krijgen tot de straat.

  • Sluiproutes

Tijdens de spits kunnen bollards verkeer vertragen op sluiproutes en zo deze wegen onaangenaam maken voor sluipverkeer.

Bestel uw inzinkbare bollard bij Methon

Bent u opzoek naar een moderne, elegante en betrouwbare vorm van terreinbeveiliging? Overweeg dan het gebruik van bollards en pillars. Neem vrijblijvend contact op met Methon en bespreek uw wensen!

Neem contact op

Geef een antwoord