Wat kost een tourniquet?

Tourniquets zijn dé oplossing voor het georganiseerd en gecontroleerd laten verlopen van de toegang van voetgangers tot een bepaalde ruimte of gebied. Het is een veelgebruikt hulpmiddel bij bijvoorbeeld evenementen, sportscholen en kantoren. Maar hoeveel kost een tourniquet eigenlijk? In deze blog vertellen wij u meer over de prijs van een tourniquet en hoe deze is opgebouwd.

Wat is een tourniquet?

Een tourniquet wordt gebruikt om op een betrouwbare en efficiënte manier toegang te weigeren voor niet-geautoriseerde personen. De lage tourniquets worden ook wel draaikruizen genoemd terwijl de hoge tourniquets te herkennen zijn aan de naam draaitrommels of draaihekken.

tourniquet laag

✔ Ontlast personeel

✔ Betrouwbaar en efficiënt

✔ Beschikbaar in verschillende soorten

✔ Mogelijkheid om toegangscontrole systeem aan te sluiten

Hieronder bespreken we de prijzen van een aantal veelvoorkomende tourniquets zodat u een goede indicatie krijgt van de kosten voor een tourniquet. Alle prijzen zijn exclusief btw, transportkosten en installatiekosten.

Prijzen van lage tourniquets (draaikruizen)

Methon biedt lage tourniquets aan in diverse soorten en prijscategorieën. De prijsverschillen ontstaan door bijvoorbeeld een luxere behuizing en meer voorzieningen zoals een anti paniek voorziening en displays/pictogrammen.

Trilane en Module Cross tourniquets zijn verkrijgbaar vanaf €2.800. Wanneer u kiest voor een duurdere uitvoering met bijvoorbeeld een luxere behuizing en meer voorzieningen zoals een anti paniek voorziening en displays/pictogrammen kunnen de prijzen oplopen tot €7.500.

Kiest u voor het type Vario? Dan kunt u rekenen op een tourniquet met verticale as en een draaielement met rechte stangen. Deze is verkrijgbaar voor een prijs tussen de €6.500 en €7.000.

Als laatste beschikken wij ook nog over luxe varianten met een verticale as: de Gyro. Wanneer u kiest voor een model met een buisvormig draaielement kunt u rekenen op prijzen tot €9.500, maar wanneer u kiest voor een glazen draaielement lopen de prijzen op tot €11.000. 

SoortPrijzenGeschikt voor buiten?
Trilane€2.800 – €7.500Ja
Modul Cross€2.800 – €7.500Ja
Vario€6.500 – €7.000Ja
Gyro€9.500 – €11.000Nee

Bekijk onze lage tourniquets

Prijzen van hoge tourniquets (draaitrommels)

Naast lage tourniquets, bieden we ook hoge tourniquets aan van hoge kwaliteit. Deze draaitrommels worden vooral veel gebruikt bij bijvoorbeeld zwembaden, sportscholen, fabrieken en distributiecentra. De hoogte van de draaitrommels zorgt ervoor dat niemand de poort zomaar kan passeren.

De TRS en Ecco tourniquets zijn verkrijgbaar vanaf €8.000. Bent u meer op zoek naar een luxer exemplaar? Kies dan voor de luxe uitvoering deels in rvs. Deze prijzen kunnen oplopen tot €13.500.

Wilt u een combinatie maken tussen een draaitrommel en een loopdeur? Kies dan voor een combinatie van een draaitrommel met een gekoppelde loopdeur. Prijzen vanaf €11.000.

SoortPrijzenGeschikt voor buiten?
TRS€8.000 – €13.500Ja
Ecco€8.000 – €13.500Ja

Bekijk onze hoge tourniquets

Prijzen lage elektrisch aangedreven draaideurtjes

Methon levert naast draaikruizen en draaitrommels ook elektrisch aangedreven draaideurtjes met glaspanelen of met een beugel. Deze klapdeuren worden vaak gebruikt bij de toegangscontrole van gebouwen. 

SoortPrijzenGeschikt voor buiten?
Acceslane€5.000 – €7.000Enkele modellen
Ikarus€5.000 – €7.000Enkele modellen

Bekijk onze klapdeuren

Prijzen luxe geavanceerde toegangscontrole poortjes

Onze luxe geavanceerde toegangscontrole poortjes voorzien u van een hogere graad toegangscontrole dan tourniquets en draaideurtjes. De poortjes beschikken over schuifdeurtjes of draaideurtjes en hebben een luxe uitstraling.

SoortPrijzenGeschikt voor buiten?
Smartlane€8.500 – > €25.000Ja, onder overkapping
Slimlane€8.500 – > €25.000Ja, onder overkapping
Selection€8.500 – > €25.000Ja, onder overkapping

Bekijk onze klapdeuren

Methon is uw leverancier van hoogwaardige tourniquets

Methon biedt apparatuur van een hoge kwaliteit voor professionele toepassingen. De apparatuur gaat jaren mee en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Bent u op zoek naar een toegangscontrole oplossing voor uw bedrijf? De productadviseurs van Methon kunnen u uitstekend helpen. Wij zijn uw leverancier van hoogwaardige tourniquets.

Neem eens contact met ons op zodat we kennis kunnen maken!

Neem contact op

Geef een antwoord