5 tips voor uw bedrijf om een inbraak te voorkomen

Een inbraak is erg vervelend. Het geeft een onveilig gevoel aan werknemers en vaak kan het bedrijf ook opdraaien voor de schadekosten. Dit soort nare ongevallen kunt u voorkomen door meer tijd te steken in het beveiligen van uw bedrijfspand. Veel bedrijven nemen al maatregelen, zo blijkt uit de statistieken van het CBS van de laatste 11 jaar: Het aantal bedrijfsinbraken is bijna met 40% afgenomen sinds 2010. Neem ook uw veiligheid in handen en volg deze tips om inbraak te voorkomen!

1. Voorkom inbraak met slagbomen

Slagbomen zijn perfect om toegang te beperken voor onbevoegden. Zij kunnen het al heel moeilijk maken om met een busje of auto dichtbij het pand te komen. Slagbomen komen in allerlei soorten: Methon biedt de MCS-serie of BL-Serie. Allebei perfect voor bedrijfsbescherming. Staat er geen passende slagboom tussen? Methon maakt ook slagbomen op maat! Hierdoor is er dus altijd een gepaste optie die bij uw entree past.

Daarnaast zijn er ook verschillende opties in accessoires die u kunt toevoegen. Denk hierbij aan verlichting, hekken (voor een beperkte toegang) of bedieningspalen waar een kaartlezer of een intercom in zit. Al deze accessoires zorgen voor nog meer veiligheid naar uw pand toe!

Ook interesse in een MCS- of BL-serie slagboom?

Bekijk onze slagbomen

2. Plaats een inzinkbare bollard

Bollards voor parkeerterreinen

Deze stevige verkeerspalen zijn naast slagbomen ook perfect om verkeer te verhinderen. Methon biedt verschillende hoogte- en breedtematen aan om zo beter uw parkeerterreinen of entree af te sluiten. Deze palen zijn een stuk minder gevoelig voor vandalisme, aangezien ze diep in de grond zakken. Ook is het perfect voor pand bescherming omdat de palen aangesloten kunnen worden op verschillende systemen en complementair kunnen werken met andere onderdelen zoals bedienzuilen of verkeerslichten!

Bekijk onze bollards

3. Zorg voor een bewoonde indruk

Heel eenvoudig kan het ook al effectief zijn om een bewoonde indruk te geven aan het pand, door bijvoorbeeld verlichting aan te laten. Dit kan al dieven afschrikken omdat zij niet het risico willen nemen om iemand tegen het lijf te lopen.

Verlichting is ook praktisch om de camerabeelden duidelijker te maken. Veel moderne beveiligingscamera’s hebben infrarood, maar deze modellen kunnen duur zijn. Daarom is het licht aanzetten al een goede stap naar beter beeldmateriaal.

4. Rolluiken of hoge tourniquets

Voor een winkelpand kan het verstandig zijn om rolluiken te laten installeren. Dit is een doelmatige oplossing om de volledige etalage te beschermen tegen inbraak. Maar dit kan ook praktisch zijn voor magazijnen of een loods. Veel rolluiken kunnen makkelijk worden gebruikt met een bedieningspaneel of zelf met een app.

Nog een idee is het plaatsen van tourniquets binnen uw bedrijf. Er zijn meerdere opties zoals een laag hekje, alleen is het hierbij makkelijker om eroverheen te springen. Er zijn ook hoge hekken die het betreden maar voornamelijk ook het verlaten van uw pand lastiger maken. Deze hoge tourniquets zijn gemaakt om doelmatige toegangscontroles uit te voeren, en zijn geschikt om één-voor-één mensen toe te laten. Inbrekers zijn hierdoor vertraagd en kunnen moeilijk objecten meenemen door of over deze poorten.

Meer informatie over de hoge tourniquets van Methon?

Bekijk de hoge tourniquets

5. Camera bewaking, alarmsystemen & waarschuwingsborden

Uiteindelijk is het altijd het beste om deze drie basics op het terrein te hebben. Camerabewaking is perfect om bewijsmateriaal te verzamelen in het geval van een inbraak. Tegenwoordig zijn bewakingscamera’s voorzien van de beste technologieën: 360 graden ronddraaien, infrarood, beelden bezichtigen op smartphone, microfoons en speakers en ga zo maar door. Meeste camera’s kunnen 24/7 opnames maken zodat u kunt terugzien wanneer er is ingebroken.

Veel alarmsystemen staan gekoppeld aan uw bewakingscamera’s. Zien de camera’s beweging terwijl het alarm is ingeschakeld? Uw bewakingssysteem zal een melding maken aan de betreffende meldkamer, zo bent u altijd verzekerd dat de politie snel kan optreden.

En natuurlijk is het ook aan te raden om borden op te hangen rondom het beveiligde gebied. Op deze manier kunt u verwarring voorkomen en mensen duidelijk informeren dat het gebied privé is of is voorzien van camera’s.

Past u al de juiste maatregelen toe om inbraak te voorkomen?

Het belang van een goed beveiligd bedrijfspand kunnen wij niet vaker benadrukken. Met deze tips zorgt u ervoor dat uw bedrijf zo veilig mogelijk is. Twijfel niet aan maatregelen nemen, want het kan iedereen overkomen!

Hulp nodig van Methon?

Neem contact op

Geef een antwoord