Welke tourniquet is het meest gepast voor uw faciliteit?

Tourniquets zijn een effectieve manier om de binnenstroom van mensen geleidelijk te laten verlopen en meer mogelijkheden te creëren voor controles. Om deze reden vindt u deze poorten in allerlei soorten en maten op verschillende openbare en privé locaties terug. Een tourniquet, ook wel draaitrommel genoemd, is een open of dichte draaideur die zeer geschikt is om buiten en binnen locaties betrouwbaar te beveiligen. Methon biedt zowel lage als hoge tourniquets. In deze blog leggen wij uit waarvoor de verschillende tourniquets het meest geschikt zijn, zodat u gemakkelijker de tourniquets kunt vergelijken.

Lage Tourniquets

Lage tourniquets ziet u vaker terug in het dagelijks leven dan de hoge variant. Zo kunt u de lage draaikuizen vinden op treinstations, vliegvelden, pretparken en als toegangscontrole bij sportscholen. De lage tourniquets van Methon komen in drie verschillende klassen: van chique tot uitermate betaalbaar.

De Economy Line betreft tourniquets uit een lagere prijsklasse die echter niet geschikt zijn voor intensief gebruik. Deze draaikruizen zijn daarom ook het meest geschikt voor binnen gebruik. Een uitvoering omhoog komt u bij de Standard Line: deze is het meest geschikt voor hoog frequentie gebruik en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Tot slot biedt Methon ook nog de Top Line. Deze draaikruizen zijn kwalitatief afgewerkt, de behuizing kan worden aangepast naar uw wensen en daarnaast is deze robuuste uitvoering het meest weerbestendig!

De voor- en nadelen van lage tourniquets op een rijtje:

✔ Geschikt voor zowel binnen als buiten
✔ Betaalde toegang optioneel
✔ Tourniquet voor alle prijsklassen
✔ Neerklapbare armen bij stroomuitval

– Het tourniquet kan makkelijk worden beklommen
– Niet geschikt voor mindervaliden

Als u graag gebruik wilt maken van de lage tourniquets maar wel een mindervaliden toegang beschikbaar wilt maken raden wij u aan om gebruik te maken van een aparte doorgang doormiddel van klapdeuren. Lees hier meer over mindervaliden toegangscontrole door Methon.

Toegang voor mindervaliden

Hoge Tourniquets

Naast lage tourniquets biedt Methon ook een hoge variant. Deze hoge tourniquets vindt u het meest terug buiten als toegangscontrole bij bijvoorbeeld voetbalstadions, fabrieken en overheidsinstanties. Een hoge tourniquet is iets betrouwbaarder dan een lage tourniquet toegangscontrole: deze draaikruizen zijn volledig behuisd en kunnen niet gemakkelijk beklommen worden. Echter zijn hoge tourniquets wel prijziger dan de lage variant omdat er een zware constructie en aandrijving wordt toegepast.

De hoge tourniquets van Methon komen in twee kwaliteitsklassen: de Standard Line en de Top Line. De Standard Line is uiteraard een slag goedkoper dan de Top Line, alleen zijn er beperktere opties beschikbaar binnen deze prijsklasse. De Top Line daarentegen komt in allerlei varianten met extra toebehorende onderdelen zoals een fietsdoorgang of een extra poort voor leveranciers. Uit beide prijsklassen wordt de apparatuur geleverd als een soort bouwpakket door de fabrikant en komen onze installateurs langs om de draaitrommels te monteren. Op deze manier kunnen de grote behuizingen ook inpandig geplaatst worden met beperkte doorvoermogelijkheden.

De voor- en nadelen van hoge tourniquets op een rijtje:

✔ Enkele of dubbele draaideuren
✔ Aparte gekoppelde mindervalidentoegang
✔ Doorgang voor fietsen en karren naast de draaitrommel
✔ Geschikt voor zowel buiten als binnen

– Duurder dan lage tourniquets
– Minder strak uiterlijk vergeleken met lage tourniquets

Benieuwd naar alle opties voor hoge tourniquets? Lees hier alles over de verschillende uitvoeringen en de eventuele combinaties van Methon’s Top Line hoge draaikruizen:

Top Line Hoge Tourniquets vergelijken

Hoge- of Lage tourniquets vergelijken?

Voor beide opties kunt u terecht bij Methon. Twijfelt u over welke tourniquet het meest geschikt is voor uw locatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij adviseren u graag over alle mogelijkheden!

Contact

Geef een antwoord